Breikkeri ehdolla vuoden digitaaliseksi oppimisratkaisuksi

Breikkeri ehdolla vuoden digitaaliseksi oppimisratkaisuksi

Happian alakouluille kehittämä laaja-alaisen oppimisen uudenlainen opetusratkaisu Breikkeri on ehdolla vuoden parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi.

eEemeli on valtakunnallinen laatukilpailu, jossa etsitään parhaita digitaalisia oppimisratkaisuja. Tänä vuonna kilpailussa etsitään välineitä digiajan löytöretkeilijöille – innovatiivisia, sisällöltään ja toiminnallisuudeltaan laadukkaita oppimista edistäviä tuotteita ja palveluita.

Kuntaliiton erityisasiantuntija Leena Pöntysen johtama arviointiraati on valinnut Breikkerin yhdeksi finalistiksi loppukilpailuun.

– Olemme onnistuneet luomaan moniammatillisen tiimin kanssa jotain aivan ainutlaatuista, ensimmäisenä maailmassa. Kukaan muu ei ole yhdistänyt digiä, liikettä ja suomalaisen opetussuunnitelman laaja-alaisia taitoja tarinalliseksi konseptiksi. Olen todella ylpeä tiimini osaamisesta ja hienoa, että se noteerataan myös valtakunnallisesti yhtenä kiinnostavimmista uutuuksista digitaalisten oppimisympäristöjen kehittämisessä, Happian toimitusjohtaja Sanna Virtanen toteaa.

Breikkerin kantava ajatus on laaja-alaisten taitojen harjoittelu ja oppiminen toiminnallisin keinoin ­– innostavalla tavalla ja yhteisöllisesti, myös erityisestä tukea tarvitsevat oppijat huomioiden. Breikkeri tukee oppilaan itsetuntemuksen ja vuorovaikutustaitojen vahvistumista sekä vastuunottoa kestävän yhteisön ja ympäristön rakentamisesta.

Breikkeri on helppokäyttöinen ja se rytmittää koulupäiviä lisäten paitsi aktiivisuutta myös kykyä rauhoittua silloin, kun sellainen on paikallaan. Tehtävät toteutetaan kehollista ilmaisua hyödyntäen ja harjoitellen.

– Me haluamme Breikkerin avulla murtaa niitä käsityksiä, että digitaalisuus istuttaa lapsia ruudun ääreen tai olisi vaikea ottaa käyttöön. Breikkeri antaa lapselle, digiajan löytöretkeilijälle, valmiuksia paitsi tähän hetkeen myös tulevaan elämään, Sanna Virtanen kertoo.

Vuoden paras digitaalinen oppimisratkaisu julkistetaan Hämeenlinnassa ITK-konferenssissa 12.4.2018. Kilpailussa palkitaan myös yleisön suosikki. Kaikille avoin yleisöäänestys on käynnissä 12.4. saakka täällä: YLEISÖÄÄNESTYS.

Lisätietoja:

Sanna Virtanen, toimitusjohtaja, Happia Oy
puh. 040 759 5492, sanna@nullhappia.fi

www.breikkeri.fi | www.happia.fi | www.eoppimiskeskus.fi