Happia Tuottava Idea -kilpailun voittoon

Happia Tuottava Idea -kilpailun voittoon

Oululaisen Happia Oy:n tuote Breikkeri on voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja sen yhteistyökumppaneiden järjestämän Tuottava Idea -kilpailun start up -sarjan.

Tuottava Idea -kilpailu on innovaatiokilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esille suomalaisia innovaatioita. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa tuotteeseen, palveluun, tuotantomenetelmään, liikeideaan tai muuhun yritystoimintaa edistävään toimenpiteeseen liittyvä idea. Idea saa olla enintään kolme vuotta vanha ja sen tulee olla jo tuottavassa käytössä.

Happian luoma Breikkeri on toiminnallinen hyvinvointioppimisen konsepti, joka on lanseerattu alakouluille syksyllä 2017. Breikkerin avulla hyvinvointitaitoja opettelee jo yli 25.000 alakoululaista yli 100 alakoulussa ympäri Suomen. Varhaiskasvatukseen tuote laajeni helmikuussa 2018 Breikkeri Junior -tuotteella. Sitä käyttää jo kymmenet päiväkodit ja useat kokonaiset kunnat varhaiskasvatusyksiköissään. Breikkeri noteerattiin keväällä 2018 Vuoden digitaalinen oppimisratkaisu 2018 -finalistina.

Tuottava Idea -kilpailun kansallisen palkintoraadin muodostivat Tero Juotasniemi / Handelsbanken, Erja Retzén / Nasdaq, Tero Lausala / Suomalaisen työn liitto, Lauri Valtonen / Suomen Nuorkauppakamari ry, sihteerinä Jani Sormunen / Suomen Nuorkauppakamari ry. Tuomarit arvioivat idean innovatiivisuutta, ajankohtaisuutta ja positiivista vaikutusta yhteiskuntaan. Kansallisten sarjojen voittajat pääsevät soittamaan Nasdaq OMX Helsinki -pörssin avauskelloa. Voiton ansiosta Breikkeri saa huomiota Yhdysvalloissa saakka – voittajat saavat yrityksensä logon näkyviin Nasdaqin New Yorkin Times Squaren suurelle valotaululle.

Tuomaristo perusteli voittoa seuraavasti:

Happia Oy on kehittänyt hienon idean peruskoulujen arkeen. Se tuo uudenlaista intoa ja motivaatiota koululaisille. Happian Breikkeri-tuotteen missio on erittäin tärkeä ja upeasti esitetty – innostaa opettajia ja oppilaita käyttämään palvelua. Hienosti muotoillut palvelut, jotka innostavat ulkoasullaan ja digitaalisuudellaan, vahvana pohjana opetussuunnitelma helpottamaan opettajan elintärkeää työtä.

Happia Oy:n toimitusjohtaja, Breikkerin äiti, opettaja Sanna Virtanen on voitosta luonnollisesti iloinen.

– On upeaa, että tuomaristo nosti meidät ykkösiksi! Hienoa, että missiomme lasten hyvinvoinnin lisäämisestä, universaalien elämäntaitojen oppimisesta ja suomalaisesta koulutusosaamisesta on noteerattu. Breikkeri on osoitus tuotteesta, joka syntyy moniammatillisen tiimin ammattitaidolla ja innolla, Virtanen kertoo.

Lisätiedot:

Sanna Virtanen, toimitusjohtaja, Happia Oy
p. 040 759 54 92, sanna@nullhappia.fi
www.breikkeri.fi, www.happia.fi

Jani Sormunen, kansallinen projektipäällikkö, Suomen Nuorkauppakamarit ry
p. 040 740 8001, jani.sormunen@nulljci.fi