Vanhempainyhdistys tukemassa toiminnallista oppimista – hankki Breikkerin koululle

Vanhempainyhdistys tukemassa toiminnallista oppimista – hankki Breikkerin koululle

Herajärven koulu Saarijärvellä sai oppilaiden vanhemmilta lahjaksi Breikkerin, joka tuo koulupäiviin elämäntaitoja kehittäviä, innostavia happihyppyjä.

Herajärven koulun vanhempainyhdistys ry – Hervoton kertoo tukevansa vuosittain koulua sopivalla tavalla. Tänä lukuvuonna kohteeksi löytyi Breikkeri, jonka laaja-alaista osaamista tukevan sisällön vanhemmat kokivat merkitykselliseksi oppilaiden koulupäivissä.

– Breikkeri osoittautui kiinnostavaksi ja innostavaksi työkaluksi nimenomaan meille tärkeiden asioiden kuten terveellisten elämäntapojen ja vuorovaikutustaitojen opetteluun. Myös koululla innostuttiin tästä ja niinpä me kustansimme Breikkerin koulullemme koko lukuvuodeksi, kertoo vanhempainyhdistyksen varapuheenjohtaja Ninnu Kinnunen.

Herajärven koulun vanhempainyhdistyksen yhteydenotto ilahdutti Breikkerin tekijöitä suuresti.

– Olemme iloisia siitä, että vanhemmat ovat oivaltaneet Breikkerin ydinajatuksen koululaisten hyvinvoinnin ja ihmisenä kasvamisen valmiuksien tukemisessa, Happian toimitusjohtaja ja Breikkerin sisältöjen kehittäjä Sanna Virtanen toteaa.

Breikkerissä harjoitellaan ihmisenä ja kansalaisena kasvamisen perustaitoja lyhyiden tehtävien muodossa. Tehtävät rytmittävät koulupäiviä ja tarjoavat virikkeellistä hyvinvointikasvatusta uuden opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteita tukien.

– Vuorovaikutus- ja tunnetaidot sekä terveelliset elämäntavat ovat tärkeitä tulevaisuuden taitoja koululaisille – osa elämäntaitoja, kuten vanhemmatkin ovat asian nähneet. Näiden taitojen harjoitteleminen lisää myös kouluviihtyvyyttä ja auttaa siten oppilaita suuntaamaan tarkkaavaisuuttaan laaja-alaisesti oppimiseen, Sanna Virtanen jatkaa.

Breikkeri on käytössä jo useissa alakouluissa ympäri Suomen – ja myös muutamassa Suomi-koulussa maailmalla. Hervoton oli ensimmäinen vanhempainyhdistys, joka otti Breikkeri-tiimiin yhteyttä ja teki hankinnan Breikkeristä koululleen. Herajärven koululla opiskelee noin 370 alakoululaista, joiden koulupäiviä Breikkeri rytmittää ja ilahduttaa.

Tutustu Breikkeriin tarkemmin ja pyydä siitä tarjous koulullenne.