Breikkeri Junior tuo innostavaa toiminnallisuutta Tampereen päiväkoteihin

Breikkeri Junior tuo innostavaa toiminnallisuutta Tampereen päiväkoteihin

Tampereen kaupunki on hankkinut Breikkeri Juniorin osaksi liikkumisen ja laaja-alaisen oppimisen edistämistä varhaiskasvatuksessa.

Breikkeri Junior pohjautuu uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin; se ohjaa lapsia innostavasti toiminnallisen laaja-alaisen oppimisen äärelle digitaalisen palvelun avulla.

– Tampereen kaupungin varhaiskasvatuksen yhtenä strategisena painopisteenä on liikkumisen lisääminen ja tämä on uusi ja innostava tapa lisätä lasten liikettä. Breikkerin avulla voidaan mukavalla tavalla yhdistää liikkuminen ja digitaalisuus sekä myös laaja-alainen osaaminen. On hienoa olla etunenässä kokeilemassa uutta palvelua varhaiskasvatukseen, toteaa Tampereen kaupungin projektipäällikkö Heli Ketola.

Tampere panostaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden käyttöönottoon ja on mahdollistanut päiväkodeille paljon erilaisia uusia toimintamalleja, välineitä ja koulutuksia sen tiimoilta. Ketola kertoo, että Tampereella uuden vasun ja digitaalisuuden pariin on käyty mm. erilaisten pedagogisten digikokeilujen kautta.

Breikkeri Junior on Ketolan mielestä kiinnostava uutuus, joka tuo varhaiskasvatukseen uudenlaista toimintaa. Hän on itsekin kokeillut Breikkeriä ja kertoo innostuneensa heti.

– Breikkerin Ömpit ovat liikuttavan ihania hahmoja kukin omalla luonteenpiirteellään ja uskon, että ne saavat niin lapsen kuin aikuisenkin liikkeelle. Lasten on varmasti helppo samaistua hahmoihin ja ne voivat jäädä elämään päiväkodin arkeen muutoinkin, kuin vain Breikkerin digitaalisen ohjelman kautta. Uskon, että tällaiselle uudenlaiselle palvelulle on varhaiskasvatuksessa kiinnostusta, ja tärkeää on, että sen taustalta löytyvät varhaiskasvatuksen toimintaa ohjaavat asiakirjat.

Breikkeri Junior on Happian kehittämä verkkopalvelu aktiivisuuden lisäämiseen, toiminnalliseen oppimiseen ja elämäntaitojen harjoitteluun varhaiskasvatuksessa. Se lanseerattiin helmikuussa 2018. Breikkeri Juniorin isosisar Breikkeri julkaistiin alakouluille syksyllä 2017. Jo liki 13000 alakoululaista ympäri Suomen harjoittelee laaja-alaisia taitoja sen avulla. Breikkerit pohjautuvat vastikään uusittuihin opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmiin, jotka linjaavat tavoitteita laaja-alaiselle osaamiselle ja digitaalisuudelle osana kasvatusta ja oppimista.

Lisätiedot Breikkeristä: www.breikkeri.fi