Breikkeri Junioria kokeillaan uudella tavalla Ikaalisissa ja Parkanossa

Breikkeri Junioria kokeillaan uudella tavalla Ikaalisissa ja Parkanossa

Breikkeri Junior yhdistää varhaiskasvatussuunnitelman oppimistavoitteet osaksi tarinallista ja digitaalista toiminnallisen oppimisen menetelmää. Tarinan hahmot Ömpit kannustavat ja ohjaavat lapsia erilaisissa arjen oppimistilanteissa. Breikkeri Junior on ruutuaikaa, joka liikuttaa, aktivoi tutkimaan ympäristöä ja myös rauhoittaa tehtävillään. Sisällöt painottuvat hyvinvointitaitojen kuten terveellisten elämäntapojen, itsetuntemuksen, osallisuuden sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelemiseen.

Hippaa ja humppaa vauvasta vaariin on varhaiskasvatuksen liikuntahanke, joka toteutetaan yhteistyössä Ikaalisten ja Parkanon kaupunkien kanssa. Kolmivuotista matkaa on nyt taitettu puolet ja pieniä ja isoja liikkeitä lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin eteen on tehty. Tavoitteena on luoda pysyviä muutoksia varhaiskasvatuksen toimintakulttuuriin sekä lapsiperheiden arki- ja omatoimisen liikkumisen lisäämiseksi.

– Hankkeen yksi erikoisuus on kehittää ikäihmisten ja lasten yhteistä liikkumista. Hankkeen aikana tehdään useita eri osa-alueita käsittäviä kokeiluja niin varhaiskasvatuspäivän aikana kuin perheiden vapaa-aikana, mutta myös poikkihallinnollisesti, tavoitteena
löytää kumpaankin kaupunkiin sopivat toimintatavat. Mielenkiintoista kokeilla, voisiko Breikkeriä hyödyntää lasten ja ikäihmisten yhteisöllisen oppimisen ja liikkumisen mahdollistajana, kertoo hankekoordinaattori Eija Puranen.

eija puranen

Myös Ikaalisten Valkean ruusun päiväkodinjohtaja Hanna Saine odottaa kokeilua innolla.
– Breikkerin ajatus laaja-alaisen osaamisen tavoitteiden
pohjalle rakennetusta oppimisalustasta vaikutti ohittamattoman hienolta vaihtoehdolta. Breikkeri vaikuttaa arkeen sopivalta ja helppokäyttöiseltä. Breikkeri yhdistää hienolla tavalla toiminnallisen oppimisen ja tvt-taidot. Ryhmien on helppo ottaa Breikkeri käyttöön iPadeilla tai tietokoneella yhdessä lasten kanssa. Ikaalisissa on myös tunnekasvatusta viety jo useamman vuoden eteenpäin erilaisilla toimintatavoilla, Breikkeri tukee nyt myös tätä ja tuo siihen uutta. Odotamme innolla mitkä hahmot meillä nousevat lasten suosikeiksi!

Breikkerin äiti Sanna Virtanen näkee yhteistyön hedelmällisenä.
– Meitä kiinnostaa Breikkerin laajentaminen eri kohderyhmille ja etenkin perheitä ja
sukupolvia yhdistävällä tavalla, joten tämä Ikaalisten ja Parkanon kokeilu on hieno
avaus! Jännittää ihan innostuvatko ikäihmisetkin meidän Ömpeistä ja mitä tämä
tarinallisuus voi mahdollistaa sukupolvien yhteisen innostumisen näkökulmasta.

Kiinnostuitko Breikkeristä, kysy lisää tai tilaa esittely koulullesi
https://www.breikkeri.fi/lander-koulut/
päiväkodillesi 
https://www.breikkeri.fi/lander-junior/

sanna(a)happia.fi