Kempeleen alakouluissa luodaan aktiivisuutta edistävää kulttuuria

Kempeleen alakouluissa luodaan aktiivisuutta edistävää kulttuuria

Kempele oli Suomen ensimmäinen kunta, joka otti laaja-alaisia taitoja toiminnallisesti kehittävän Breikkerin käyttöön kaikissa alakouluissaan syksyllä 2017. Kysyimme kokemuksia – lue, kuinka Kempele satsaa aktiivisuuteen alakouluissaan.

Kempeleen kunta on vuodesta 2010 asti ollut mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu -hankkeessa. Hankkeen myötä koulupäivien liikunnallisuutta on pyritty lisäämään erilaisin toimintojen myötä. Lisäksi oppituntien istumista on pyritty vähentämään kehittämällä opetusta toiminnallisempaan suuntaan.

Hankkeen myötä kunta päätti lähteä syksyllä 2017 ensimmäisten joukossa kokeilemaan Breikkeri-verkkopalvelua kaikissa kunnan kouluissa kaksivuotisella sopimuksella. Kokemuksen kautta kouluissa on huomattu, että liikunta edistää merkittävästi oppilaiden kouluviihtyvyyttä sekä hyvinvointia ja mahdollistaa oppilaiden osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistumista.

”Kun oppilaat ovat itse saaneet tutustua Breikkerin toimintoihin ja esitellä niitä muille, he ovat selvästi myös motivoituneet toimintaan.” 4 lk. opettaja

Kempeleessä koetaan, että kouluihin on tärkeää luoda aktiivisuutta edistävä toimintakulttuuri, jonka oppilaat omaksuvat ja pitävät mukanaan myös kasvaessaan kohti aikuisuutta. Breikkeri on osa sellaisen rakentamista.

”Paljon on tullut Breikkerin myötä liikkumista lisää tunneille.” 2. lk opettaja

Uusi opetussuunnitelma on tuonut mukanaan yhtenä isona kokonaisuutena ovat laaja-alaisen osaamisen kokonaisuudet. Kempeleen alakouluista kerrotaan, että Breikkeri on antanut hyvät eväät myös niihin tutustumiseen ihan joka päiväisessä koulun arjessa.

Oppitunneilla käytetään entistä enemmän toiminnallisia työtapoja ja minimoidaan pitkiä istumisjaksoja. Kempeleessä hyödynnetään myös erilaisia teknologisia sovelluksia toiminnallisuuden lisäämiseksi.

“Olen käyttänyt Breikkeriä erityisesti matikan kaksoistunneilla ja pitkien AI-sessioiden välillä. Oppilaat tykkäävät ja tekevät mielellään niitä juttuja.” 4. lk opettaja

“Mukavaa, kun harjoitteet ovat Breikkerissä kätevästi saatavilla. Välitunnilla kun vain kirjautuu ja klikkaa valmiiksi tykillä seinälle, niin voi ottaa sopivaan väliin. Tärkeintä, että nämä saa helposti toteutettua, kyllä ne muuten jäisivät tekemättä.” 3 lk. opettaja

***

Jo lähes 15.000 alakoululaista ympäri Suomen harjoittelee opetussuunnitelman laaja-alaisia taitoja Breikkerin avulla – toiminnallisesti. Syksyllä 2017 lanseerattu Breikkeri ylsi myös Vuoden digitaalinen oppimisratkaisu 2018 -finalistiksi. Breikkerin lisäksi Happian tuotevalikoimassa on helmikuussa 2018 markkinoille tullut Breikkeri Junior, joka yhdistää vasun laaja-alaisten taitojen harjoittelun leikin iloiseen maailmaan varhaiskasvatuksessa. Kempeleessä myös jokainen kunnallinen päiväkoti on hankkinut Breikkeri Juniorin käyttöönsä.

Happia järjestää myös kiiteltyjä toiminnallisen oppimisen veso-koulutuksia nimellä Laaja-alaisten taitojen rikastamo, joihin sisältyy aina Breikkerin vuosilisenssi koko koululle.

Tutustu Breikkeriin, ota yhteyttä ja pyydä tarjous.