Mies ömppien takana

Mies ömppien takana

Happian oma luovan suunnittelun asiantuntija on Jouni Aarnipuro, joka on myös Happian perustajaosakas. Hänen kynästään on syntynyt mm. Breikkerin valloittavat hahmot sekä niiden kotoisa ryhmänimi, ömpit.

Jouni on pitkän linjan digimies, joka jo kymmenvuotiaana teki animaatioita ja koodasi tekstipelejä kilpaa kavereiden kanssa. Sittemmin harrastuksesta tuli ammatti ja nyt taustalla on kymmenvuotinen ura web- ja visuaalisen suunnittelun parissa mainostoimistoympäristössä sekä sivutoimisesti omalla toiminimellään.

Happian tiimissä Jounin rooli on selkeä: hän on suunnitellut Happian ja sen tuotteiden visuaaliset linjaukset ja myös osaltaan tekee niiden mukaisia toteutuksia. Hän on myös yleinen digiasiantuntija, jonka puoleen muu tiimi kääntyy, kun tarvitaan teknistä osaamista ja näkemystä.

– Breikkeriä on ollut todella hauska tehdä, siinä pääsi toteuttamaan uniikit hahmot ja maailmaa niiden ympärille täysin tyhjältä paperilta. Tällaisesta on helppo suunnittelijana innostua, Jouni kertoo.

Luovuus ei ole pelkkää työtä, vaan elämäntapa ja ominaisuus, jota Jouni ammentaa myös kuvataiteeseen ja musiikkiin. Vapaa-ajallaan hän tykkää kuitenkin myös laittaa välillä laitteet offline-tilaan ja viettää aikaansa perheen kanssa touhutessa ja omakotitaloa remontoidessa.

Omat 3- ja 11-vuotiaat lapset ovatkin olleet tärkeä raati ja testiyleisö myös Breikkerin suunnittelutyössä. Kotona on kuunneltu tarkkaan omien ja sukulaislapsien mielipiteet ja testattu heillä myös Breikkerin tehtäviä käytännössä. Lopputulemana on hioutunut lapsia innostavat ömppihahmot, joiden harjoitukset tempaisevat lapset mukaansa.

Tutustu tarkemmin Breikkeriin täällä.