NTRNZ media ja Happia Oy solmivat sopimuksen animaatiosarjasta


NTRNZ media ja Happia Oy solmivat sopimuksen animaatiosarjasta


Oululaiset palkitut toimijat, NTRNZ media Oy ja Happia Oy, ovat solmineet yhteistyösopimuksen uuden animaatiosarjan tuottamisesta. Sarja perustuu Happia Oy:n kehittämään ja monilta osin NTRNZ media Oy:n toteuttamaan, hyvinvointikasvatukseen pohjautuvaan Breikkeri-palveluun.

– Sarjan hahmot, Ömpit, seikkailevat ja tutkivat maailmaa liikkeen ja kehollisen ilmaisun avulla. Samalla ne opettavat tunne-, vuorovaikutus-, ongelmanratkaisu- ja läsnäolotaitoja lapsille. Näiden taitojen harjoitteleminen vahvistaa lapsen itsetuntemusta ja hänen osallisuuden tunnettaan suhteessa lapsen omaan ympäristöön, kertoo Happia Oy:n toimitusjohtaja Sanna Virtanen.

Sarjaa tullaan markkinoimaan Suomen lisäksi kansainvälisille toimijoille. NTRNZ media Oy on solminut viime aikoina useita kansainvälisiä TV-sisältöihin liittyviä sopimuksia. Breikkeri-palvelu on ollut tänä syksynä jo esillä mm. New Yorkin Times Squaren mainosnäytöissä.

– Sarja tulee haastamaan perinteisen ajatuksen ruudulta katsottavan sisällön passivoivasta vaikutuksesta. Se tulee kääntämään tämän ajatusmallin oikeastaan päälaelleen. Viemme suomalaista varhaiskasvatusta ja suomalaisia arvoja maailmalle Happian kehittämien metodien avulla, kertoo sarjan vastaava tuottaja Teemu Hostikka NTRNZ media Oy:stä.

NTRNZ media on oululaislähtöinen luova toimisto, joka tunnetaan parhaiten Eränkävijät-TV-sarjasta (Kultainen Venla 2017, Paras ohjelma -voittaja). Eränkävijöiden kaksi ensimmäistä kautta on myyty jo yli 30 maahan. Sarjan kansainvälistä versiota, Love of the Wild – From the Alps to the Arctic, kuvataan parhaillaan viidessä Euroopan maassa ja se saa ensi-iltansa vuonna 2020.

Happia on syntynyt intohimosta tuottaa elämyksellistä hyvinvointikasvatusta, joka yhdistää liikkeen, leikin, hyvinvointitaitojen harjoittelemisen ja tarinallisuuden. Kasvatus-, liikunta- ja digialan ammattilaisista koostuva Happia ylsi keväällä 2018 Vuoden digitaalinen oppimisratkaisu -finalistiksi sekä voitti Tuottava Idea 2018 -kilpailun start up -sarjan kouluihin ja päiväkoteihin suunnatulla Breikkeri-tuotteellaan.